İzmir’de belediyeler iklim krizi için mücadele edecek

İzmir’de belediyeler iklim krizi için mücadele edecek

Küresel iklim krizi ile mücadele için eylem planı hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  İzmir ilçe belediyeleri SECAP Eğitim ve Destek Programı’nı da başlattı. Büyükşehir, çalışma kapsamında İzmir’in yenilenebilir enerji üretiminde öncü olmayı ve kentin karbon ayak izini azaltmayı amaçlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, küresel iklim kriziyle mücadele için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir, bir ilke daha imza atarak “İzmir İlçe Belediyeleri Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) Eğitim ve Destek Programı” başlattı. Konak’ta bulunan İzmir Kent Konseyi binasında düzenlenen eğitim programı, alanında uzman isimleri de aynı çatı altında buluşturdu. 1 yıl sürecek program kapsamında, 30 ilçenin iklim krizine karşı Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalaması ve SECAP hazırlaması hedefleniyor.
 
Karbon ayak izi azaltılacak
İZENERJİ koordinasyonunda yürütülen ve 30 ilçe belediyesi ile SECAP raporlarına sahip ilk kent olmayı hedefleyerek başlatılan çalışma kapsamında, toplumsal iklim ittifakı güçlendirilecek. Yine her ilçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında SECAP sinerjisi yaratılacak. İzmir ve ilçeler arasında temel raporlama, iklim eylemlerine ilişkin tutarlılık sağlanacak, belediyenin iç ve dış kaynaklı finansman ve fon desteklerine daha kolay erişilmesine imkân tanınacak. İZENERJİ, çalışma kapsamında İzmir’in yenilenebilir enerji üretiminde öncü şirketler arasında olmayı ve kentin karbon ayak izini azaltmayı amaçlıyor.